Chat with us, powered by LiveChat

Webinar 30/11
Samarbete post-Covid med Siri Wikander [People growth expert]

Ta makten över arbetslivets nya samarbetsformer och nyttja tiden i möten mer effektivt! Vad har vi lärt oss hittills post-Covid och vad kan vi göra annorlunda?

In search of excellence

Skrivet av Ulf Larsson, grundare och ägare Quicksearch

J1A9592-100x1201

Jag vet inte varför men jag har alltid mått bra av att känna att jag utvecklas och kan förbättra mig själv och min omgivning.

Tänk dig… visst kan du minnas den där fantastiska känslan som du känner när du äntligen lyckas med det där som du länge tränat på eller när du får känna den där äkta glädjen som uppstår när du hjälper någon som blir tacksam. Det kanske låter idealistiskt men jag anser att det inte finns några pengar eller materiella prylar i världen som kan konkurrera med dessa upplevelser.

Jag tror att det är min vilja att ständigt bli lite bättre som gjort att jag alltid har inspirerats av duktiga människor som lyckats åstadkomma lite mer än sin omgivning. Jag har alltid trott att jag kan lära mig något av deras historier och tankar och att jag på något sätt kommer kunna få användning för detta i mitt liv.

Inom psykologin menar man att man bara kan tänka tankar som man på något sätt kommit i kontakt med. Om man vill kunna utvecklas så är grundförutsättningen därför att man måste komma i kontakt med så många tankar och erfarenheter som möjligt för att kunna använda sig av dem.

Man brukar även säga att man oftast blir som sin omgivning. Om man vill bli bättre så borde därför det enklaste sättet vara att omge sig med historiens bästa tänkare och största företagsledare. Detta för att få höra vad de lärt sig, hur de tänker samt vad de har för erfarenheter.

Problemet är att de flesta stora tänkare och ledare tyvärr är döda eller omöjliga att få träffa. Därför är jag tacksam att vi lever i en tid där vi numera enkelt via böcker, artiklar och videos kan få ta del av hur dessa människor tänker samt vad de gjort.

Tänk dig själv att få råd från Steve Jobs, Andrew Carnegie, Ingvar Kamprad eller Richard Branson samt få ha dem som inspiration och mentorer i ditt utvecklings- och förbättringsarbete.

Tyvärr måste jag erkänna att jag ännu inte hittat det ultimata framgångsreceptet. Efter att ha läst 1000-tals böcker samt lyssnat på oräkneliga föredrag och intervjuer så tycker jag mig ändå se en struktur på gemensamma teman som ofta återkommer.

Jag menar att alla framgångsrecept verkar bygga på tre grundingredienser: Vilja, Tanke och Handling.

Vilja – vad och hur mycket vill man 

För att lyckas med det man vill behöver man veta vad man vill, samt vilja det tillräckligt mycket. På resan mot målet kommer det oundvikligen att dyka upp distraktioner och prövningar. Om man då inte vill tillräckligt mycket så kommer man tyvärr avvika eller överge vägen mot målet. För att sänka risken att misslyckas samt få dig själv att lägga ner den där extra ansträngningen som krävs, bör du därför ägna dig åt något som du är intresserad av samt får dig att må bra.

Tanke – hur skall man tänka

Det finns många bra sätt att tänka om man vill lyckas men den avgörande tanken är att man enligt Carol Dweck måste ha ett “Growth mindset”. Detta innebär att man måste tro att man kan förbättra och lyckas bara man försöker tillräckligt många gånger. Ansträngning slår alltid talang!

Handling – vad skall man göra

Framgång kan man få på många olika sätt men den metod som verkar vara mest framgångsrik är att göra så att omgivning vill hjälpa dig att lyckas. Det enda sättet som du kan göra detta på är genom att hjälpa din omgivning att lyckas med det som de själva önskar. Det är denna grundtanke som allt sunt företagande bygger på. Det handlar om att ge kunderna det de vill ha och göra detta så bra att de är beredda att betala för att få din hjälp samtidigt som de självmant rekommenderar dig till alla sina vänner och bekanta. Det som de flesta inte tänker på är att det bästa sättet att göra detta på är genom rätt förberedelser dvs att fokusera på att ge sig själv och sina kollegor bästa möjliga förutsättningar för att kunna skapa nöjda kunder.

Det är inte alla förunnat att få arbeta med sitt största intresse. Därför är jag tacksam över att jag fått möjligheten att jobba med det som alltid intresserat mig och fått mig att må bra dvs förbättringsarbete.

Vi på Quicksearch arbetar med att förbättra och utveckla vår omgivning och oss själva.

Tillsammans gör vi företag mer framgångsrika genom att ta reda på vad de skall göra för att lyckas ännu bättre. Vi gör detta genom en metod som är så självklar att inte alla tänker på den. Vi frågar de som vet hur man gör detta bäst – företagets kunder och medarbetare.

På detta sätt förbättrar vi arbetsplatser, produkter, tjänster och organisationer dvs det som faktiskt utgör större delen av allas vår vardag. Det anser jag är att göra skillnad och att göra något positivt!

Tveka inte att höra av dig!

Vi finns här för att svara på frågor, guida dig och ge dig rätt beslutsunderlag.

Skrivet av:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email