Chat with us, powered by LiveChat

Populära CX produkter

Se alla våra populära webinar i efterhand

Det är inte alltid dag och tid passar, därför har vi lagt upp alla våra webinar så du kan se i efterhand.

Så får jag mitt team att glänsa med hjälp av kundfeedback

I denna artikel kommer du få reda på:
– Hur du och ditt team kan använda er av er befintliga kundfeedbacklösning för att glänsa, få igenom det ni vill och satsa korten rätt.

Håll huvudet kallt

Att glänsa under tuffa ekonomiska tider handlar många gånger om att hålla huvudet kallt, prioritera och maxa nyttan av befintliga (och redan betalda 😉) lösningar för att komma framåt.

 

Kundfeedback kan hjälpa dig och ditt team att prioritera rätt i tuffa tider som gynnar din arbetsgivare genom att ge dig insikt i vad dina kunder tycker är viktigt och vad som är mindre viktigt för dem

 

Genom att samla in och analysera feedback från dina kunder kan du identifiera mönster och trender som kan hjälpa dig att fatta informerade beslut om vilka åtgärder du ska prioritera.

 

Har du inte tillgång till kundfeedback så fråga din närmsta chef om du kan få ta del av den. I bästa fall har du en egen portal med kundfeedback som uppdateras automatiskt och kan brytas på data som berör just din verksamhet och det som du och ditt team kan påverka.

 

Ingen kommer fälla dig för att du initierat ett projekt eller lösning baserat på datadrivna beslut i kombination med en tydlig koppling till företagets och avdelningens uttalade mål. Använd feedbacken berikad med de KPI er som du använder löpande för att se om lösningen ger effekt. Om inte? reflektera över resultatet och vrid lite till. Är du osäker på företagets viktigaste mål? Fråga din närmsta chef, många gånger finns det även i skrift i en årsredovisning på intranätet eller på hemsidan.

 

Löpande feedback under året gör att du och ditt Team hinner testa fler processer, produkter, lösningar, pilotprojekt och minimera risken att göra av med för mycket av budgeten på vägen. Glöm inte bort att små steg framåt är bättre än ingenting alls. I volymaffärer och i större organisationer får små förbättringar och justeringar en väldigt stor hävstångseffekt.

 

Ett av mina informella tips om du upplever att mottagandet är svagt är att döpa ditt initiativ till pilotprojekt, då vet dina kollegor att det är ett test för att utvecklas. När du ser och kan påvisa att det fungerar kommer du lättare få igenom det du och ditt team vill och glänsa på vägen.

 

Är ditt team underbemannat och du är stressad över att det går ut över era kunder? Be din närmsta chef att titta på korrelationen mellan kundundersökningarna och medarbetarundersökningarna. Får du fortfarande inte respons så se om du kan koppla ekonomiska riskanalyser till det.

 

Arbetar din avdelning med marknad/försäljning så finns det många olika användningsområden. Allt ifrån hur du får ditt sälj-och leveransteam mer kundorienterade till ren strategi kring expansion, organisk tillväxt, kontoanalyser, churn analyser mm. Läs mer om hur du växer organiskt på key accounts

 

Quicksearhs egna projektledare och nätverk av erfarna CX konsulter kan också ge dig råd om hur du kan använda den insamlade feedbacken för att förbättra din verksamhet och möta dina kunders behov. Vi kan till exempel hjälpa dig att implementera förändringar baserat på feedbacken eller att utforma en strategi för att hantera och lösa eventuella problem som har identifierats genom feedbacken.

 

Vill du veta mer? Vi på Quicksearch finns för att guida er genom teknikplattform, metod och kompetens!

Tveka inte att höra av dig!

Vi finns här för att svara på frågor, guida dig och ge dig rätt beslutsunderlag.

Skribent

Annika Erhardsson

Fler intressanta artiklar inom ditt område