Chat with us, powered by LiveChat

Såhär kan mätningar av HR-processer förbättra arbetsplatsen

I denna artikel kommer du få reda på…

– Hur löpande medarbetarundersökningar kan hjälpa till att förbättra HR-processer
– Varför det är fördelaktigt att kombinera mätningar av HR-processer med årliga och pulsade mätningar
– Hur mätningar av HR-processer kan resultera i en trivsammare arbetsplats

Varför bör ditt företag mäta HR-processer?

Att mäta HR-processer på en arbetsplats kan vara ett effektivt sätt att få en överblick av vad som fungerar bra och vilka förändringar som behöver göras. Exempelvis kanske medarbetarna är riktigt nöjda med hur rekryteringsprocessen gick till samtidigt som de tycker att ett specifikt projekt hanterades väldigt dåligt. Löpande medarbetarundersökningar finns då där när ni som företag har ett behov av och en vilja att bli bättre, så att ni kan fortsätta med er kärnverksamhet.

Mätningar av HR-processer kan leda till en ökning av både välbefinnande och produktivitet på arbetsplatsen. Genom att agera utifrån resultatet av en löpande medarbetarundersökning kan företagets framgång även påverkas; engagerade medarbetare levererar hela 22 procent högre lönsamhet.

Ytterligare en anledning att mäta HR-processer är för att undersöka hur de medarbetare som levererar de bästa resultaten gör, för att sedan kunna applicera det på resten av arbetsplatsen.

Semcom är ett av företagen som löpande mäter HR-processer. Här kan du ladda ned deras kundcase och läsa om hur de gör!

Kombinera mätningar av HR-processer med årliga och pulsade mätningar

Det finns olika typer av medarbetarundersökningar. Ni kan utföra löpande, årliga och pulsade mätningar och de består alla av frågor som rör olika saker på arbetsplatsen.

De löpande undersökningarna används för att ta reda på hur medarbetarna tycker och tänker kring HR-processer som bland annat nyrekryteringar, onboarding, utbildningar, lönesamtal och exit. Löpande mätningar av HR-processer ger chefer och HR en chans att åtgärda eventuella problem snabbare, istället för att inte upptäcka dem förrän det är för sent.

Årliga undersökningar kan handla om diskriminering, trygghet på arbetsplatsen och medarbetarnas åsikter om företagets värderingar medan de pulsade undersökningarna mäter vad som händer i vardagen på arbetsplatsen.

Vi på Quicksearch rekommenderar att kombinera alla tre typer av medarbetarundersökningar för att nå det bästa möjliga resultatet. På så sätt kan ni som företag optimera era återkommande processer i medarbetarlivscykeln, samt agera för att bli bättre och stärka medarbetarengagemanget och lojaliteten. Här kan du läsa mer om löpande, årliga och pulsade medarbetarundersökningar.

Att mäta HR-processer kan resultera i en trivsammare arbetsplats

Genom att mäta HR-processer kan ni lätt identifiera organisationens styrkor och förbättringsområden. Därför är det ett effektivt sätt att fastställa medarbetarnas trivsel på arbetsplatsen och dessutom erbjuder det ert företag möjligheten att åtgärda potentiella problem. I längden kan det till och med leda till en trivsammare arbetsplats.

Att mäta HR-processer är dock inte bara effektivt för att ta reda på vad som inte fungerar, utan kan också vara ett användbart verktyg för att lyfta fram vad som redan görs bra. Kanske är de anställda extra nöjda med hur onboarding-processen går till, eller med en specifik utbildning, och då kan ni med en löpande mätning upptäcka vad som borde göras likadant i framtiden. Utan att veta exakt vad det är som fungerar bra är det svårt att fortsätta göra samma sak.

Mätningar av HR-processer kan alltså effektivt användas för att upptäcka vad medarbetarna är nöjda och missnöjda med på arbetsplatsen, men kom ihåg att mäta av rätt anledning: för att använda resultaten till att genomföra positiva förändringar.

Tveka inte att höra av dig!

Vi finns här för att svara på frågor, guida dig och ge dig rätt beslutsunderlag.

Skribent

Rebeccah Björnsdotter

Fler intressanta artiklar inom ditt område

Se live hur det fungerar

Vi visar och går igenom hur våra CX-tjänster på Custom kan förbättra arbetet för dig och din verksamhet.

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så fort vi kan. Det går också bra att ringa oss direkt på +46 (0)35-100 330. Eller maila till marknad@quicksearch.se

Se live hur det fungerar

Vi visar och går igenom hur våra CX-tjänster på paket Enterprise kan förbättra arbetet för dig och din verksamhet.

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så fort vi kan. Det går också bra att ringa oss direkt på +46 (0)35-100 330. Eller maila till marknad@quicksearch.se

Se live hur det fungerar

Vi visar och går igenom hur våra CX-tjänster på paket Premium kan förbättra arbetet för dig och din verksamhet.

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så fort vi kan. Det går också bra att ringa oss direkt på +46 (0)35-100 330. Eller maila till marknad@quicksearch.se

Se live hur det fungerar

Vi visar och går igenom hur våra HR-tjänster kan förbättra arbetet för dig och din verksamhet.

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så fort vi kan. Det går också bra att ringa oss direkt på +46 (0)35-100 330. Eller maila till marknad@quicksearch.se

Se live hur det fungerar

Vi visar och går igenom hur våra CX-tjänster kan förbättra arbetet för dig och din verksamhet.

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så fort vi kan. Det går också bra att ringa oss direkt på +46 (0)35-100 330. Eller maila till marknad@quicksearch.se