Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Populära CX produkter

Se alla våra populära webinar i efterhand

Det är inte alltid dag och tid passar, därför har vi lagt upp alla våra webinar så du kan se i efterhand.

If you can’t treat someone with dignity and respect, then you need to get out.

Skrivet av Anna Kilander, Konsult, Quicksearch

Anna Kilander

Orden är inte mina egna – det är Lt. Gen. Jay Silveria, chefen för Amerikanska Flygvapnets Akademi. Uttalandet kommer efter att någon skrivit ”Go home n****r” på en anslagstavla. När ledningen får vetskap om incidenten agerar man direkt och samlar samtlig personal och alla studenter. Budskapet på mötet är tydligt: If you can’t treat someone with dignity and respect, then you need to get out. Lt. Gen. Silveria är tydlig och talar ett direkt klarspråk. Han söker inte syndabockar, han tillsätter inte en kommitté som ska utreda. Han agerar direkt i vardagen och ställer både sig själv och hela ledningen, fysiskt, bakom orden. Därefter berättar han hur vi ska göra och vad vi ska göra. Han ber alla närvarande ta upp sina mobiler och filma det som sägs. ”Det här är viktigt, det här ska alla förstå och leva efter annars ska ni inte vara här”.

Jag såg det här klippet innan #metoo, drog igång. I skenet av det som händer tänker jag att det är just den här typen av ledare som behövs. Att det finns policys, lagar och regler spelar ingen roll så länge inte chefer och ledning står upp och vägrar acceptera övergrepp och trakasserier.

Det förekommer övertramp på en mängd platser i vårt samhälle. VI har alla ansvar som medmänniskor att se och agera – inte blunda och acceptera.

I våra medarbetarundersökningar ser vi hur stor andel av en organisation som upplever att arbetsplatsen inte är fri från diskriminering och trakasserier. I de allra flesta verksamheter råder nolltolerans – och det måste det göra. Ändå händer det vi ser i media nu. Vi måste fortsätta våga och orka lyfta frågan. Precis som Lt. Gen. Jay Silveria behöver vi se längre än bara till det enskilda fallet. Våga ifrågasätta kulturer och normer som blivit skeva. Det är hur vi behandlar varandra och agerar i vardagen som skapar kulturen. Hur vi agerar när någon gör fel visar vad som är viktigt på riktigt – då kan vi åstadkomma en förändring.

Hur står det till på din arbetsplats – ställer ni frågorna och agerar ni på svaren? Har ni koll på hur medarbetare upplever er som arbetsgivare och vet era medarbetare vart de kan vända sig om de blir utsatta för diskriminering? På Quicksearch har vi stor erfarenhet av att mäta och följa upp så att det leder till någon skillnad. I vår medarbetarundersökning Insight har vi ett frågebatteri som fångar alla aspekter inom kränkande särbehandling och diskriminering och även mobbning och trakasserier.

Chefer i en organisation har inte bara ett medmänskligt ansvar, chefer har också en laglig skyldighet att se och agera om det finns misstanke om, eller förekommer, sexuella trakasserier eller andra former av kränkande särbehandlingar. Så fort det finns misstanke, rykte eller iakttagelser om detta måste åtgärder sättas in. Som både chefer och medarbetare är det viktigt att föregå med gott exempel och inte vara rädda för konsekvenserna.

Se gärna klippet från United States Air Force Academy Preparatory School HÄR.

Jag har sett det flera gånger och blir nästan tårögd varje gång över det imponerande i hans (egentligen) enkla men tydliga ställningstagande och handling.

If you can’t treat someone with dignity and respect, then you need to get out.!

Tveka inte att höra av dig!

Vi finns här för att svara på frågor, guida dig och ge dig rätt beslutsunderlag.


Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Skribent

Fler intressanta artiklar inom ditt område