Chat with us, powered by LiveChat

Populära CX produkter

Se alla våra populära webinar i efterhand

Det är inte alltid dag och tid passar, därför har vi lagt upp alla våra webinar så du kan se i efterhand.

Tre tips för en förstklassig kundservice med hjälp av NPS®

I denna artikel kommer du få reda på…

– Hur NPS® mäts och hur du kan agera på NPS®
– Hur du kan använda NPS® för att utveckla och förbättra din kundservice
– Vilken affärsnytta du kan förvänta sig
Tidsbegränsat erbjudande för NPS® mätning

I takt med att konkurrensen växer blir det lättare att byta leverantör och varumärke, vilket även ökar kundens krav. En bra produkt räcker inte längre – Att skapa långsiktiga, bestående relationer är viktigare än någonsin!

Alla interaktioner, oavsett om det rör sig om ett personligt möte, en kontakt via din webbplats eller telefon, är viktiga för att fånga kundupplevelsen. Lojaliteten påverkas i alla kontaktytor i hela kundlivscykeln.

Vi hjälper er att sätta upp och komma igång med att mäta kundservice.

Tre tips – Mät och agera på NPS®!

Med över 20 år inom branschen för kund- och medarbetarundersökningar listar vi våra tre bästa tips för att mäta och agera på kundfeedback för att rädda relationer, hitta ambassadörer och samtidigt få en kundorienterad företagskultur.

stjärna, nummer ett

Ta hjälp av NPS®!

Det bästa sättet för att få insikt i hur er kundservice upplevs är att fråga era kunder.

NPS® är ett nyckeltal som används för att mäta lojaliteten i kundrelationer och ger svar på frågan ”i vilken grad är du villig att rekommendera x till en vän eller kollega”. Ta ansvar för kundernas vilja att rekommendera er till andra, dvs öka ditt NPS® genom att:

 • Öka kundlivslängden genom att minska churn.
 • Minska operationella kostnader genom kontinuerlig förbättring av operativa processer.
 • Driv nykundsförsäljning med hjälp av ”word of mouth” effekten.

Feedbacken från våra mätningar ger er insikt i vad ni gör bra och borde fortsätta göra, samt vad som behöver förbättras.

Läs mer om NPS® och hur du kan agera på NPS®

Close the loop

Att fånga feedback är viktigt, men det är vad du gör med den som är avgörande. Återkoppla till kunder som varit i kontakt med kundservice, speciellt de som varit missnöjda. Berätta hur deras feedback har tagits emot och skicka ett tydligt meddelande till kunden: Vi hör dig, vi är tacksamma för din feedback och vi tar till oss av din kunskap.

”Vi har mätningar efter att kunden interagerat med oss och ställer nöjdhetsfrågan. Många företag nöjer sig där, men inte vi. Vi tar detta på allvar och vill ta reda på vad som ligger bakom eventuella låga betyg, därmed ringer vår kundservice upp dem. Deras uppgift är att identifiera kundproblem, snabbt hitta lösningar och komma till botten med problemet.

Emma Fernlund Tele2

Gör feedback från NPS® mätningen tillgänglig för alla

Gör kundens feedback tillgänglig för alla medarbetare, i varje del av verksamheten, inte bara i kundnära tjänster, och få en mer kundfokuserad organisation genom att sprida kundens ord. Feedbacken delar du exempelvis på intranät eller skärmar på kontoret.

Förväntad affärsnytta med NPS®?

Syftet att mäta NPS® i kundservice är att förbättra kundupplevelsen. Kundupplevelsen ska generera fler lojala kunder som driver lönsamhet med hjälp av kundinsikt, analys och åtgärder som bygger på kontinuerlig kundfeedback.

Målet är:

 1. Ökat kundfokus
  Kontinuerlig feedback är grunden för lärande och utveckling samt driver en kundorienterad kultur på bolaget.
 2. Ökad försäljning
  Word of mouth och ökade NPS® poäng driver tillväxt, tillgång till större andel av plånboken och nya kunder.
 3. Ökad lönsamhet
  Rätt långsiktiga förbättringar av operativ feedback och en minskad churn påverkar slutresultatet i en hög utsträckning. Mer precision utifrån kundperspektivet i produktutvecklingen är också viktiga nycklar i lönsamheten.
 4. KUL!
  Att skapa nöjda kunder är kul!

Summering och erbjudande

Med hjälp av Quicksearch får ni insikt i hur kunderna upplever er kundservice och kan agera direkt vid eventuella problem. Vi ger er ett lättanvänt gränssnitt där kundservice enkelt ser vilka som är ambassadörer, passiva eller kritiker och kan agera därefter.

Ökat kundfokus – Ökad försäljning – Ökad lönsamhet.

Just nu har vi ett tidsbegränsat erbjudande där vi följer upp dina 200 senaste kundservicesamtal. Vi genomför en engångsmätning med NPS®-frågan samt sammanställer kundernas feedback i en resultatrapport för endast 9 900kr.

Vill du veta mer ta kontakt med oss på Quicksearch via formulär nedan eller telefon så hör vi av oss till dig inom kort.

Tveka inte att höra av dig!

Vi finns här för att svara på frågor, guida dig och ge dig rätt beslutsunderlag.

Skribent

Victoria Stenholm

Fler intressanta artiklar inom ditt område