Tänndalen rekommenderas mest av sina besökare

Efter en varm sommar är skidsäsongen snart här, till många skandinavers stora glädje. Det finns ett flertal olika fjälldestinationer att välja bland och konkurrensen om besökarna är stenhård.

Men vilka faktorer är det som främst påverkar valet av skidort eller fjälldestination? Vad är det som gör att besökaren rekommenderar anläggningen och blir ambassadör?

I Nordic Benchs omfattande studie har tusentals fjällbesökare fått utvärdera sin fjälldestination under det senaste året. Områden som utvärderats i rapporten är bland annat boendet, värde för pengarna, kvalitet på nedfarter och destinationens rykte. Förra året var det Ramundberget som låg i topp men har blivit omsprungna av bland annat Tänndalen som kniper första platsen.

Metoden som används är Net Promoter Score® (NPS®) vilket ger stöd till företag att minska kundbortfall och mobilisera lojala ambassadörer i kundkretsen. De oberoende rapporterna visar också hur strategiska beslut hos leverantörerna påverkat konsumenten samt hur en destination står sig på ett flertal olika faktorer gentemot  konkurrerande orter.

Se vilka skandinaviska fjällorter som är topp 5 samt mer om rapporten  HÄR

 

Quicksearchs systerbolag Nordic Bench är ett analysinstitut som erbjuder kundbenchmark mellan konkurrerande företag inom olika branscher.

  • Ja, tack! Jag tar gärna del av tips, trender, index och exklusiva erbjudande inom medarbetar- och kundundersökningar.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Dela inlägg
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Dela via e-post