Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Populära CX produkter

Se alla våra populära webinar i efterhand

Det är inte alltid dag och tid passar, därför har vi lagt upp alla våra webinar så du kan se i efterhand.

Vart är vi på väg?

I denna artikel kommer du få reda på…

– Vikten av en tydlig målstyrning

Quicksearch har genomfört relationsmätningar i över 20 år och är experter på statistik, undersökningsmetodik och analys.

Skrivet av Anna Kilander, Konsult och Projektledare Quicksearch

Anna Kilander

Efter valet känner jag mest en känsla av hopplöshet och uppgivenhet. Ingen vet vilken politik som kommer att leda oss eller hur det kommer att påverka oss långsiktigt eller i vår vardag. Vi är nu ett land utan ledare, styrning och riktning och jag vet att många runt mig känner samma vilsenhet och vill få besked.

På samma sätt finns det företag och organisationer utan riktning. Utan en tydlig målstyrning är det lätt att tro att man som medarbetare gör rätt sak, men när det inte finns någon tydlig riktning, hur kan man då veta att det är rätt väg att gå? I princip kan varje grupp och varje avdelning vara på väg åt olika håll och i värsta fall jobba emot varandra. Vad är det för väg och riktning som medarbetarna bestämmer? Det blir också långa beslutstider då det är svårt att fatta beslut när det inte finns en tydlig strategi eller målstyrning att luta besluten på.

Det finns en otrolig potential i att alla – varenda medarbetare – förstår och tar till sig övergripande mål och riktning. Då kan varje medarbetare ta de beslut som behövs för att ställa om i alla led till att nå uppsatta mål, oavsett om det är högre lönsamhet, bättre kundnöjdhet eller spjutspetsforskning. Såklart krävs det också att medarbetarna får mandat att fatta de beslut som krävs.

Våra medarbetarundersökningar innehåller ofta frågor om mål och visioner och huruvida man anser att det genomsyrar verksamheten. Svaren vi får visar i princip alltid på brister med just detta. Jag har jobbat med medarbetarundersökningar på olika sätt sedan 2006 och kan inte minnas en enda gång som medarbetarna har tyckt att de övergripande målen har varit tydligt nedbrutna i organisationen. Snarare är det vanligare med förklaringar som att ”vi jobbar bara på”. Men vart då?

Jag ser fram mot att få tydliga besked om hur Sverige ska ledas. Även om det inte blir enligt vad jag har röstat kommer jag att stå bakom resultatet så länge vi får en regering som kan samarbeta och leda oss framåt. Det är ett svårt uppdrag att bilda regering, men det måste göras.

När vi ser hur tufft uppdrag det är borde vi i företag och organisationer orka samla kraft och bli motiverade av utmaningen. Därmed känna att det inte finns några ursäkter för att ta tag i målstyrningen och verkligen samla företaget så att det blir en gemensam kraft framåt.

Nu är det höst och jag längtar till ost och vin framför På spåret. Tänker på Christian Luuk och undrar: Vart är vi på väg?

Tveka inte att höra av dig!

Vi finns här för att svara på frågor, guida dig och ge dig rätt beslutsunderlag.


Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Skribent

Fler intressanta artiklar inom ditt område