Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Populära CX produkter

Se alla våra populära webinar i efterhand

Det är inte alltid dag och tid passar, därför har vi lagt upp alla våra webinar så du kan se i efterhand.

Varför identifiera varför?

I denna artikel kommer du få reda på…

– Hur du kan få ut mer av din eNPS®-undersökning

Skrivet av Jimmy Björkman, Projektkoordinator, Quicksearch

personal-400x400-jb

 

Som projektkoordinator på Quicksearch är jag inblandad i många av de projekt vi genomför, speciellt projekt som rör interna undersökningar hos våra kunder. Gemensamt för alla dessa projekt är att slutprodukten och det vi levererar ska kunna hjälpa våra kunder att skapa en medvetenhet, vilket i sin tur ger en möjlighet till att skapa engagemang bland medarbetarna.

De senaste åren har det blivit en självklarhet för många företag som genomför medarbetarundersökningar eller mer löpande pulsmätningar att i samband med dessa mäta sina medarbetares vilja att rekommendera sin arbetsplats, d.v.s. eNPS® (Employee Net Promoter Score®). Från att ha varit en ny spännande fluga på tapeten för ett par år sedan så är nu eNPS® ett väl integrerat uttryck hos de flesta företag.

Genom att mäta eNPS® och på så sätt skapa medvetenhet om ens medarbetare rekommenderar arbetsplatsen eller inte skapar det också möjligheter att vidare se och följa upp vilka faktorer det är som skapar rekommendationsviljan. För när vi på Quicksearch pratar om eNPS® pratar vi inte enbart om att få fram ett resultat i form av ett eNPS®-värde.

Förutom att få fram ett eNPS®-värde utifrån frågan ”Hur sannolikt är det att du skulle rekommendera din arbetsplats till en vän eller bekant?” är det ännu viktigare att följa upp vilka faktorer det är som påverkar ens rekommendationsvilja. Genom att fördjupa sig och ställa sig frågan ”Vad beror vårt eNPS®-värde på” skulle man kunna identifiera vad det är som skapar rekommendationsvilja och vad det är som påverkar det både positivt och negativt bland ens medarbetare. Stannar vi enbart vid att ställa frågan om rekommendationsviljan är det många godbitar som företaget går miste om.

Att få fram ett eNPS®-värde för hur företagets rekommendationsvilja ser ut bland medarbetarna skapar till en början en möjlighet att jämföra sig mot andra företag inom samma eller andra branscher. Men genom att ta det till nästa nivå kan det ge en skjuts i arbetet med att skapa engagemang bland medarbetarna. ”Varför rekommenderar de oss” och ”varför rekommenderar de oss inte” är viktiga och intressanta frågor att ställa sig. Kan dessa frågor besvaras finns möjlighet att skapa bra förutsättningar för att förbättra ett sämre eller ett redan bra medarbetarengagemang. Och i samband med att ställa dessa frågor kopplat till en medarbetarundersökning eller pulsmätningar möjliggörs även sambandsanalyser och korrelationer för att på ett mer specifikt sätt kunna identifiera vilka faktorer det är som driver rekommendationsviljan, både nu och över tid.

Förutsättningar förändras hela tiden och medvetenheten som möjliggörs utifrån denna metod kan på ett enkelt och snabbt sätt ge ditt företag möjlighet att agera på rätt frågor i rätt tid. Genom att göra rätt insats på rätt plats i rätt tid har ditt företag gett sig själva en möjlighet att generera ett större eller förbättrat medarbetarengagemang.

Att ha ett högt eNPS®-värde innebär att merparten av era medarbetare är så kallade ambassadörer som förutom att skapa värde till kunderna och sprida bra stämning bland kollegorna dessutom förespråkar er som arbetsgivare till nya potentiella anställda.

Kontakta oss om du har frågor kring hur ert företag kan arbeta för att öka rekommendationsgraden bland era medarbetare.

Tveka inte att höra av dig!

Vi finns här för att svara på frågor, guida dig och ge dig rätt beslutsunderlag.


Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Skribent

Fler intressanta artiklar inom ditt område

Pulsmätning = framgång

I den här artikeln kommer vi gå igenom följande:– Vad en pulsmätning är– Varför pulsmätningar är viktiga och vad de leder till– Hur en pulsmätning

Läs mer »