Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Populära CX produkter

Se alla våra populära webinar i efterhand

Det är inte alltid dag och tid passar, därför har vi lagt upp alla våra webinar så du kan se i efterhand.

Avicii och feedback…ingen??

”Hej alla, jag hoppas detta är rätt forum att posta i men jag har lite låtar som jag gärna skulle vilja veta vad andra tycker om.”

Så börjar en bloggpost som artisten Avicii (som då kallade sig Timberman) skrev den 24 februari 2007. Han bad om feedback på några låt­ar som han knåpat ihop hemma i sovrummet på Östermalm i Stockholm. En vädjan om att få veta vad andra tycker om hans låtar, egentligen vad marknaden tycker om kvaliteten på hans produkter. Det gick inte så bra med att få feedback den gången. I mars 2007 la han upp nästa post….. ”Ingen??”.

Även om Avicii vid just detta tillfälle inte fick någon feedback fortsatte han producera musik. Troligen fick han positiv feedback på andra sätt, genom kompisar, vänner och personer han mötte. I dokumentären ”True stories” berättar Avicii att han skickade sina låtar till andra DJ’s (bl.a. LaidBack Luke) och bad om deras åsikt. Och till slut fick han ut sina låtar på marknaden. Resultatet vet vi såklart, det blev en massiv global succé, och som en av våra största artister genom tiderna gick han tragiskt nog bort i början på detta år.

När Avicii blev mer känd och började spela som DJ fick han förmånen att i realtid se hur människor reagerade på en låt han spelade. Att på en konsert få direkt feedback från sin marknad (ungefär 50.000 på en gång) är rätt unikt. Avicii såg sina ”kunder” spontant skrika och höja sina armar i luften för att visa sin glädje när den rätta låten spelades. En DJ som däremot spelar fel låt får snabbt feedback från sin marknad. Publiken visar då sitt missnöje genom att stå still och bara glo och i vissa fall till och med lämna dansgolvet öde.

I intervjuer hänvisar Avicii flera gånger till att hans låtar fått ”bra respons” på konserter. Säkert upplevde han att låtarna fick olika respons, några sämre och plockade bort dem. Att testa nya låtar, få feedback om hur publiken reagerar är en självklar utvecklingsprocess för en DJ. I alla fall för en DJ som vill få sitt dansgolv att koka och bli rekommenderad till fler gig.

Med många år i DJ- och nöjesbranschen har jag själv också sett motsatsen. DJ’s som inte varit intresserade av feedback, inte varit responsiva mot marknaden och bara kört sin grej. Visst, i vissa fall har det kanske fungerat ändå, men nästan alltid har dessa artister på sikt försvunnit.

Vad kan vi då lära oss av Avicii och hans framgång? Självklart handlar mycket om baksidan av att vara artist; stress, prestationsångest, det osunda livstempot mm. Men jag väljer att minnas hans kreativa förmåga kopplat till kunskapen om att vilja veta vad människor vill lyssna på. Att vilja och kunna få feedback är en framgångsfaktor i såväl musikindustrin som andra kommersiella branscher.

På Quicksearch menar vi att viljan att få feedback är en del i hemligheten att lyckas med företagandet och affärer. En nyfikenhet på vad andra säger om dig, både kunder och personal.

Vi har människorna och verktygen för att hjälpa er att lyckas med detta. Kontakta oss så berättar vi mer!

 

[av_button label=’Läs mer om feedback processen’ link=’page,10145′ link_target=” size=’x-large’ position=’left’ icon_select=’yes’ icon=’ue82b’ font=’entypo-fontello’ color=’green’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ custom_class=”]

[av_button label=’…eller Kontakta oss för mer info’ link=’page,7584′ link_target=” size=’x-large’ position=’left’ icon_select=’yes’ icon=’ue83b’ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ custom_class=”]

 

Skrivet av Jonas Malmberg, grundare, Quicksearch

jonas-malmberg1

Tveka inte att höra av dig!

Vi finns här för att svara på frågor, guida dig och ge dig rätt beslutsunderlag.


Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Skribent

Fler intressanta artiklar inom ditt område