Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Populära CX produkter

Se alla våra populära webinar i efterhand

Det är inte alltid dag och tid passar, därför har vi lagt upp alla våra webinar så du kan se i efterhand.

Låt 2018 bli ett ännu bättre arbetsår!

Skrivet av Melody Jakob, HR-konsult och projektledare, Quicksearch

personal-400x400-mj

Julen står för dörren och det är inte många arbetstimmar kvar av 2017. Än känns det svårt att summera året men jag skulle vilja passa på att belysa en sak…

I mitt arbete som HR-konsult och projektledare för medarbetarundersökningar har jag dagligen kontakt med företag och organisationer som på olika vis arbetar med hälsofrämjande arbetsklimat, ledarskap och medarbetarskap. Hur ska man bäst rusta sin organisation för en omorganisering? Hur mäter vi kultur och vad tyckte de nyanställda om sin introduktion?

En sak är säker och det är att alla organisationer är unika. Trots det så tycker jag att det finns två gemensamma områden som i princip ALLTID uppmärksammas när man pratar HR. Det första handlar om hanteringen av ohälsosam stress och sjukskrivningar. Näst intill ALLA arbetsgivare arbetar på ett eller annat sätt med att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med rimliga arbetsmängder vilket också är en del i deras ansvar. Men att skapa balans i vardagen är inte alltid så enkelt och vart tar arbetsgivarens ansvar slut? Det finns inget enkelt svar på den frågan, men det jag har tänkt på är att det inte spelar någon roll hur bra resultatet är på en medarbetarundersökning – frågorna om arbetsbelastning och stress sticker i det flesta fall ut. Tyvärr på ett negativt vis.

Det andra området handlar om arbetsgivarens ansvar kopplat till #metoo-kampanjen, som knappast undgått någon under denna höst. Båda dessa områden handlar om vårt välmående och är en stor del av det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Samtidigt som det är fruktansvärda händelser som skett och uppdagats i #metoo och samtidigt som sjukskrivningstalen fortsätter att öka så vill jag säga att det är fantastiskt att se hur bra många av er där ute engagerar sig och tar stort ansvar i denna typ av frågor. Det innebär bl.a. att nyfiket undersöka, genomföra förebyggande aktiviteter och att kontinuerligt följa upp i verksamheten. Och det är nog just det jag vill belysa såhär i slutet av arbetsåret 2017. Heja alla er som inte accepterar ohälsosamma arbetsförhållanden. Som orkar arbeta med detta konsekvent och långsiktigt och som tror på att 2018 blir ett bättre arbetsår!

Våra undersökningar och konsultativa tjänster finns som stöd för att arbeta med denna typ av frågor. Vill du veta mer om detta kan du prata med mig eller någon av mina kollegor. Tveka inte att höra av dig.

Avslutningsvis vill jag bjuda på 5 enkla tips för hur man får en godare jul:

  1. Stäng av notiser på telefonen. Eller ännu bättre – lägg undan telefonen när du umgås med vänner och familj. Det blir sällskapligare så.
  2. Lämna jobbet på jobbet. Passa på att prata om något annat i jul. Det blir trevligare så.
  3. Sov ut och tillåt dig själv att bara vara. Det blir skönare så.
  4. Skippa eller dra ner på alkoholen i jul. Det blir bättre så.
  5. Passa på att njuta lite extra av mat, mys och ledighet. Det blir härligare så!

 

Tack för att du kikade in i vår företagsblogg och God Jul!

Tveka inte att höra av dig!

Vi finns här för att svara på frågor, guida dig och ge dig rätt beslutsunderlag.


Warning: htmlentities() expects parameter 1 to be string, array given in /home/qs/se.quicksearch.se/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/acf/tags/acf-image.php on line 71

Skribent

Fler intressanta artiklar inom ditt område