Chat with us, powered by LiveChat

Webinar 30/11
Samarbete post-Covid med Siri Wikander [People growth expert]

Ta makten över arbetslivets nya samarbetsformer och nyttja tiden i möten mer effektivt! Vad har vi lärt oss hittills post-Covid och vad kan vi göra annorlunda?

Faktabaserad och datadriven försäljning

Det finns en mängd olika anledningar till varför företag förlorar eller vinner affärer. Många företag undviker att analysera situationen och fortsätter i samma hjulspår som tidigare. Andra utför en ytlig analys som tyvärr inte bidrar med några djupare insikter. Detta resulterar i att man går miste om värdefull information vilket riskerar att hämma företagets utveckling.

Vi på Quicksearch vet att en djupare förståelse för vad som ligger bakom vunna och förlorade affärer leder till ökad försäljning och bättre marginaler. Med hjälp av datadriven och faktabaserad analys möjliggörs ett försprång gentemot konkurrenterna.

De säljare som känner sina kunder väl och har insikt i vilka faktorer som spelar in när de vinner eller förlorar affärer med dem, är mer effektiva i sin försäljning.

Quicksearch samarbetar med forsknings- och managementkonsultföretaget ProSales och erbjuder marknaden en unik lösning kring Win/Loss-analyser. Quicksearchs egenutvecklade plattform för att samla in och mäta värdefull fakta kring viktiga delar i säljprocessen i kombination med ProSales forskning och analyser inom B2B-försäljning blir ett kraftfullt verktyg för företag att stärka sitt erbjudande och organisation.

ProSales Systems vd, Andreas Albiin, skriver i ett blogginlägg att det är alldeles för mycket magkänsla som styr de viktiga besluten och aktiviteterna istället för att försöka jobba datadrivet och systematiskt. Hans tips är att tålmodigt mäta, coacha beteenden och att mäta igen. Alla avgjorda affärsmöjligheter bör analyseras och helst av en tredje part för att det ska bli en så objektiv bedömning som möjligt.

På The Sales Conference som går av stapeln den 14 november i Stockholm, kommer Andreas berätta mer om hur man lyckas med kunddriven försäljning. Genom att regelbundet ställa frågor och samla data om kunderna så kan vi skaffa intelligens och kunskap i syfte att utveckla individen såväl som teamet och bolaget. Målet med föreläsningen är att genom ett verkligt kundcase inspirera åhörarna till att komma igång med denna förändring.

Vill du veta mer om varför företag bör utföra Win/Loss-analyser? Klicka HÄR för att ladda ner vårt white paper.

Tveka inte att höra av dig!

Vi finns här för att svara på frågor, guida dig och ge dig rätt beslutsunderlag.

Skrivet av:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email