Chat with us, powered by LiveChat

GDPR ersätter PUL – Vilka anpassningar behöver Du göra?

Välkommen på webbinariet GDPR ersätter PUL – Vilka anpassningar behöver Du göra?? Detta är första delen av en serie webbinarier som kommer hållas regelbundet på Quicksearch. Vår förhoppning är att ni kommer finna dessa intressanta, inspirerande och lärorika i ert arbete. 

 

I maj 2018 träder EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) i kraft vilket får stora konsekvenser för hur personuppgifter får behandlas. GDPR kommer att ersätta personuppgiftslagen (PUL) från 1998 och har som målsättning att anpassa lagstiftningen mer efter den digitala utvecklingen. Lagen gäller de företag som samlar in, processar eller lagrar personuppgifter. Med andra ord alla de som utför någon typ av undersökning gentemot medarbetare eller kund.

Vad innebär egentligen den här förändringen rent praktiskt för dig och ditt företag? Vad bör ni tänka på och finns det något sätt ni kan förbereda er?

Dessa frågor och många fler ämnar vi besvara i ett webbinarium tillsammans med experten och juristen Manolis Nymark. Manolis är certifierad inom informationssäkerhet (CISSP) och har lång erfarenhet av integrationslagstiftning. Han har bl.a. varit ansvarig för persondatafrågor både vid Socialstyrelsen, Rättsmedicinalverket och inom RIF-arbetet (rättsväsendets utvecklingsarbete för en gemensam informationsstruktur).

Tillsammans med Quicksearchs seniorkonsult Jörgen Gotthardsson kommer Manolis att guida oss genom GDPR och då främst dess inverkan på undersökningsbranschen.

Missa inte detta tillfälle att bli uppdaterad kring lagförändringen och räta ut de frågetecken du garanterat kommer att ställas inför inom en snar framtid.

Hur väl förberett är ditt företag på att möta de kommande kraven?

 

När: 23 maj kl.10-10:45

Anmäl dig HÄR

Tveka inte att höra av dig!

Vi finns här för att svara på frågor, guida dig och ge dig rätt beslutsunderlag.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email