De som konsumenterna rekommenderar är….

Vårt systerföretag Nordic Bench är ett oberoende analysinstitut med över 15 års erfarenhet av branschstudier. Med jämna mellanrum publicerar de undersökningar där konsumenter kan dela med sig av sina åsikter och samtidigt ha en chans att vinna fina priser. Igår var det dags att, för andra året i rad, släppa telecomrapporterna.

Undersökningen har utförts med hjälp av metoden NPS® (Net Promoter Score) som används för att mäta kundlojalitet. Kunder till respektive aktör har fått ange i vilken grad de kan tänka sig att rekommendera sin leverantör/operatör till andra. Med hjälp av tydliga diagram jämförs de olika aktörernas resultat samtidigt som förklaringar ges till NPS-värdet.

Varje leverantör mäts dessutom på 10-14 olika relations- och branschdrivare som tex: värde för pengarna, driftsäkerhet och företagets rykte. Dessa redovisas per leverantör i Nordic Benchs rapporter.

ISP

På ISP-sidan är Bahnhof den enda leverantören med ett positivt NPS-resultat. Det är ett stort gap ner till Bredband 2 som ligger på en andra plats i rankingen. Bredbandsbolaget och Tre är de leverantörer som minst antal kunder rekommenderar. Genomsnittet för branschen är -15 vilket är en ökning från förra årets -20.

NPS ISP

 

Mobiltelefoni

Precis som förra året ligger Halebop och Telia i topp. I år är dessa operatörer de enda med ett positivt NPS. Comviq, Tele2, Hallon och Telenor har väldigt lika NPS-värden mellan -1 och -3. Betydligt sämre ser det ut för operatören Tre som uppnått värdet – 27. Genomsnittet för branschen ligger på 1.


 Mobil NPS 2

TV

Telia är den TV-operatör som ligger bäst till. Trots en ökning med sju punkter jämfört med förra årets resultat så stannar de på minus. Viasat har tappat mest då de gått från -17 till -31. Bredbandsbolaget har legat sist i båda mätningarna men är ändå den operatör som ökat mest, från – 57 till -40.

Det är anmärkningsvärt att alla aktörer inom TV ligger på minus. Trots att snittet ökat med sju punkter jämfört med förra året är det ett väldigt lågt medeltal jämfört med andra branscher.

TV NPS

 

Maila Fredrik Solheim för att ta del av hela rapporterna.

Om du vill läsa mer om Nordic Bench kan du gå in på: https://www.nordicbench.se

  • Ja, tack! Jag tar gärna del av tips, trender, index och exklusiva erbjudande inom medarbetar- och kundundersökningar.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Dela inlägg
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Dela via e-post