Nordic Bench kartlägger kundlojalitet inom dagligvaruhandeln

 

Nu uppmärksammas vårt systerföretag Nordic Bench i media igen! Tidigare i år tog DI upp rapporten om mobiloperatörer. Denna gång är det undersökningen om kundlojalitet inom dagligvaruhandeln som väckt intresse.

Enligt Nordic Benchs senaste undersökning verkar det förvånande nog inte vara priset som avgör om kunderna känner lojalitet med en viss matvarubutik. När ca 2 800 svenskar fått ange hur villiga de är att rekommendera sin dagligvarubutik vinner ICA med stor marginal. Utmärkande för just ICA är bland annat företagets rykte, enkelhet för kunden och personalens hjälpsamhet.

ICA Sveriges VD, Anders Svensson välkomnar resultatet:

– Det här är ett tydligt bevis på att vi har lyckats med vår vision att förenkla kundernas vardag och ge dem butiker som de är nöjda med. I slutändan handlar våra ansträngningar om att skapa lojalitet hos våra kunder, något som rapporten verkligen visar på.

Undersökningen har utförts med hjälp av metoden NPS® (Net Promoter Score) som används för att mäta kundlojalitet. Kunder till respektive butikskedja har fått ange i vilken grad de kan tänka sig att rekommendera sin butikskedja till andra. Med hjälp av tydliga diagram jämförs de olika aktörernas resultat på 14 olika drivfaktorer samt hur dessa korrelerar med NPS-värdet. ICA slutar med ett NPS-värde på 24 vilket är mycket högre än de andra dagligvarubutikerna i rapporten. Willys, som hamnar på en andraplats, uppnår ett värde på 7. Coop slutar på en femteplats med ett NPS-värde på – 8.

– ICA gör det mycket bra. Det är unikt att ett företag får så höga värden i jämförelse med sina konkurrenter. De företag som lyckas mindre bra i undersökningen måste ställa sig frågan: vad driver kundlojaliteten? Man måste titta på vad som är viktigt för kunden och lägga fokus där, säger Jan Borg vvd på Nordic Bench.

Läs hela artikeln här: http://fri-kopenskap.se/nyheter/icas-kunder-overlagset-mest-lojala/

Vårt systerföretag Nordic Bench är ett oberoende analysinstitut med 15 års erfarenhet av branschstudier. Med jämna mellanrum publicerar de undersökningar där konsumenter kan dela med sig av sina åsikter och samtidigt ha en chans att vinna fina priser.

Vill du vara med och uttrycka din åsikt? Gilla Nordic Bench på Facebook så blir du bland de första att ta del av kommande undersökningar.

https://www.facebook.com/NordicBench/

Kan du inte vänta? Har du varit ute och rest under sommaren? I så fall kan du gå in på

https://resegeometri.se/min-senaste-resa och berätta om hur du upplevde flygbolaget, hotellet, researrangören, resebolaget och hyrbilsfirman. Även här har du chans att vinna fina priser.

  • Ja, tack! Jag tar gärna del av tips, trender, index och exklusiva erbjudande inom medarbetar- och kundundersökningar.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Dela inlägg
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Dela via e-post