Chat with us, powered by LiveChat

Spännande möten på Executive Forum HR & Leadership

På Executive Forum HR & Leadership som ägde rum 12 maj 2015 på Courtyard by Marriott i Stockholm samlades ledande beslutsfattare inom HR från hela Sverige. Dagen bjöd på inspirerande, intressanta föreläsningar och diskussionsgrupper inom HR-området och deltagarna fick möjlighet att möta aktuella lösningsleverantörer på marknaden.

Varför det är så viktigt med feedback var en återkommande fråga under dagen och Quicksearch var självklart på plats och fick tillfälle att träffa många spännande deltagare från olika företag för att diskutera behov och trender inom feedback management. Vi delade med oss av vår erfarenhet och vårt erbjudande att genom feedback löpande mäta och följa upp medarbetare och kunder för att skapa lojalitet och lönsamhet.

Några av de utmaningar som vi reflekterade under dagen är att medarbetarundersökningen oftast är väldigt omfattande och tidskrävande och att det tar tid innan resultatet är tillgängligt. En konsekvens i dagens snabbföränderliga värld blir att mycket hinner hända innan organisationen praktiskt kan börja arbeta med resultatet. En annan observation var att många internationella bolag är centraliserade och medarbetarundersökningen styrs på koncernnivå från ett annat land. Det kan upplevas främmande och långt borta för medarbetarna i Sverige, och vidare blir den svenska HR-avdelningen bakbunden i arbetet med att utveckla sina medarbetare.

Ett komplement till medarbetarundersökningen är att löpande mäta separata HR-områden och aktiviteter i realtid, vilket blir ett sätt att hålla förbättringsarbetet levande och att kunna revidera handlingsplanen utifrån nya förutsättningar. Genom löpande feedbackundersökningar när känslan är färsk kan organisationen snabbare agera på resultatet och sätta in relevanta åtgärder i tid. På så sätt vet man att man får ut bästa möjliga ROI på sina HR-aktiviteter och satsningar som exempelvis rekrytering, introduktion av nyanställda, värderingsarbete och medarbetarsamtal.

Att mäta händelsestyrt på lokal nivå är därför ett bra sätt för ledarna i Sverige att få en snabbare och effektivare dialog med sina medarbetare och därmed kunna skapa en kultur där medarbetare vill, kan och har rätt förutsättningar att bidra till företagets framgång.

Att ha nöjda medarbetare är bra men det räcker tyvärr inte för företag som vill vara konkurrenskraftiga, för att nå framgång behöver ett företag medarbetare som är engagerade och högpresterande. Men engagemanget är inte tillräckligt i sig, en engagerad medarbetare behöver dessutom vara lojal mot sin arbetsgivare för att inte ta sitt engagemang och gå till konkurrenten.

Vi på Quicksearch tror på kortare, snabbare undersökningar som vi har valt att kalla dialog och vi märker att det efterfrågas alltmer på marknaden.

eNPS® står för Employee Net Promoter Score och är ett mått för att mäta hur villiga medarbetare är att rekommendera sin arbetsplats till vänner och bekanta. Läs mer om hur du kan arbeta med eNPS® metoden och löpande undersökningar här.

Tveka inte att höra av dig!

Vi finns här för att svara på frågor, guida dig och ge dig rätt beslutsunderlag.

Skribent

Fler intressanta artiklar inom ditt område

Pulsmätningar, varför då?

I denna artikel kommer du få reda på…– Varför du bör göra pulsmätningar– Hur pulsmätning med Flourish fungerar– Fördelarna med att välja Flourish Quicksearch har

Läs mer »

Se live hur det fungerar

Vi visar och går igenom hur våra CX-tjänster på Custom kan förbättra arbetet för dig och din verksamhet.

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så fort vi kan. Det går också bra att ringa oss direkt på +46 (0)35-100 330. Eller maila till marknad@quicksearch.se

Se live hur det fungerar

Vi visar och går igenom hur våra CX-tjänster på paket Enterprise kan förbättra arbetet för dig och din verksamhet.

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så fort vi kan. Det går också bra att ringa oss direkt på +46 (0)35-100 330. Eller maila till marknad@quicksearch.se

Se live hur det fungerar

Vi visar och går igenom hur våra CX-tjänster på paket Premium kan förbättra arbetet för dig och din verksamhet.

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så fort vi kan. Det går också bra att ringa oss direkt på +46 (0)35-100 330. Eller maila till marknad@quicksearch.se

Se live hur det fungerar

Vi visar och går igenom hur våra HR-tjänster kan förbättra arbetet för dig och din verksamhet.

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så fort vi kan. Det går också bra att ringa oss direkt på +46 (0)35-100 330. Eller maila till marknad@quicksearch.se

Se live hur det fungerar

Vi visar och går igenom hur våra CX-tjänster kan förbättra arbetet för dig och din verksamhet.

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så fort vi kan. Det går också bra att ringa oss direkt på +46 (0)35-100 330. Eller maila till marknad@quicksearch.se